Succes story

, , Leave a comment

succesMijn naam is Dominique Chantal Snip ik ben 28 jaar en van Surinaamse origine. Ik woon samen en heb nog geen kinderen. Ik heb niet echt een favoriete film, maar ik hou van films met Denzel Washington. Hij is een uitmuntende acteur. Ik hou ook van Surinaams eten. Mij kun je wakker maken voor een rijst pom en pastei. Verder kan ik niet zonder sojamelk, havermout, aardbeien en groene thee.

Volg Dominique ook op Twitter of Facebook

Bezig zijn met haarverzorging dat deed ik al van kleins af aan. Ik kon uren kijken naar hoe mijn buurmeisjes elkaars haar vlochten. Om een lang verhaal kort te maken. In 2004 knipte ik al mijn chemisch behandeld haar af om verder te gaan met mijn eigen kroeshaar. Tegelijkertijd begon ik begon ik een blog over kroeshaar en krullen omdat er toen weinig informatie beschikbaar was over de verzorging van deze haartypen. Geïnspireerd door de vragen die ik kreeg schreef ik in 2007 het boek Crown of Glory, over alle haartypen met een krulpatroon. Een logisch gevolg was Sheado, een natuurlijke en biologische productenlijn voor kroeshaar en krullen. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt.

1. Wat heb je hiervoor gedaan?
In 2008 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Ik ben toen meteen voor mezelf begonnen. Schrijven is altijd een passie van me geweest dus ben ik na mijn studie de journalistiek ingegaan. Ik doe dat onder de vlag C’ Emprezz, een bureau voor communicatie en journalistiek. Ik heb toen veel communicatie- en schrijfopdrachten gehad. Nadeel van voor jezelf werken is soms toch wel de eenzaamheid. Je mist de interactie met collega’s. Maar daar kom je al snel overheen als je de vrijheid hebt om zelf je agenda te bepalen. De flexibiliteit vind ik ook prettig omdat ik in verschillende keukens heb mogen kijken.
2. Wanneer ging het roer om?
Tijdens mijn studie was het meteen duidelijk dat ik moest gaan ondernemen. Mijn boek heb ik ook tijdens mijn studie geschreven. C’ Emprezz opzetten was niet zo moeilijk. De doorslag voor Sheado kwam een jaar geleden. Iemand vroeg mij of ik mijn whipped sheabutter ook ging verkopen. Het recept heeft jaren op mijn weblog gestaan, zodat men het zelf thuis kon maken. Whipped sheabutter is sheabutter gemengd met verschillende oliën. Sommigen gebruiken het als haarcrème maar het is ook geschikt als bodybutter. Ik heb sinds 2004 zoveel producten voor kroeshaar en krullen uitgeprobeerd en gerecenseerd. Ook deed ik onderzoek naar ingrediënten en de samenstelling van producten voor niet alleen mijn eigen haar, maar ook dat van anderen. Het drong een jaar geleden tot mij door dat men niet alleen informatie van mij wilde, maar ook een productenlijn om het haar mee te verzorgen.
3. Wat ben je gaan doen?
Sheado is sinds 1 april 2012 op de markt en is te koop via de webwinkel www.sheado.nl Het bestaat nu uit vier producten: Green tea & Chamomile Shampoo, Sheabutter & Raspberries Deep Conditoner, Honey Love Hairmilk en Liquid Gold Hairbutter. De producten bevatten geen minerale, oliën, petroleum, paraffine, sulfaten, parabenen en siliconen, synthetische kleur- en geurstoffen. Een mondvol. De ingrediënten die ik wel gebruik zijn zorgvuldig gekozen, zoals de biologische honing in de Hairmilk. De lijn is geïnspireerd door het ingrediënt Sheabutter (vandaar ook de naam Sheado, Shea van Sheabuter en Do van Dominique).

4. Welke obstakels kwam je tegen?
Tot nu toe heb ik alleen maar positieve reacties gekregen. Ik heb geen obstakels gekend, maar wel uitdagingen. Een daarvan is dat ik nu niet alleen producten voor mezelf maak, maar ook voor anderen. Ik moest dus met verschillende haartypen en behoeften rekening houden. Met de 4 producten is het aardig gelukt om een brede groep van mensen met krullend en kroeshaar aan te spreken. Sheado organisatorisch opzetten was niet zo moeilijk, omdat ik al ervaring had opgedaan met C’ Emprezz. Het zijn wel twee verschillende ondernemingen, maar de essentie ‘het managen van een eigen bedrijf’ is hetzelfde. Je moet dingen gewoon doen, daarvoor ben je ondernemer!5. Hoe ziet de toekomst eruit?
Ik ben erg gelukkig met Sheado. Op korte termijn zou ik meer naamsbekendheid willen hebben en op de langere termijn wil Ik dat Sheado een succesvol merk is voor kroeshaar en krullen met een breed assortiment. In de toekomst zie ik ook een winkel.
6. Hoe sta je nu in het leven?
Positief. Voor alles is er een oplossing. Ik heb geleerd om nooit bij de pakken neer te gaan zitten.
7. Tips voor de lezer!
Know your worth. Weet wat je waard bent. Laat niemand een loopje met je nemen.

 

Geef een reactie