Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens.

, , Leave a comment

goede voornemensDe een wil minder eten, de ander meer bewegen, stoppen met roken en nog veel meer goede voornemens. We beginnen vol goede moed met fanatiek sporten, maar naar een paar weken wordt de motivatie minder en uiteindelijk stoppen we.

Wat is dat toch dat we het niet vol kunnen houden, leggen we de lat te hoog?

Wil je meer gaan bewegen. Kijk dan eerst welke beweging jij leuk vindt. Sommige mensen zeggen al bij voorbaat ik houd niet van sporten, maar er is vast wel iets. Kijk eens naar de mogelijkheden. Dansen, zwemmen, touwtje springen er is vast wel iets. Als je iets gevonden hebt, ga het dan een paar keer uitproberen, niet elke dag, maar plan een of twee keer in de week en start rustig. Probeer een schema te maken. Vind je leuk en gaat het goed, kun je het altijd nog verder uitbouwen.

Stel jezelf een doel, maar wees reëel, stel jezelf een haalbaar doel. Begin niet aan iets waarvan je van tevoren weet dat je het niet zal volhouden. Zoek iets wat je leuk vindt en wat bij je past. Als het in je dagelijkse leven past, kun je het veel langer volhouden. Op deze manier is het ook beter voor zelfbeeld en zelfvertrouwen. Beter twee keer in de week goed, dan vier keer in de week en het gaat niet goed.

Wil je minder eten, gooi niet alles drastisch om, maar laat je lichaam wennen aan iets minder eten. Doe een paar aanpassingen in je eetpatroon en vang het op door wat meer groente en fruit te eten.

Probeer bewust te zijn van wat je eet en wat je doet.

 

Leave a Reply

CAPTCHA