Een plek in ‘Overspel, wat bezielt ze

, , Leave a comment

man en vrouw in bedOverspel, wat bezielt ze…

Dit is het thema van de schrijfwedstrijd waar op dit moment de sluitingsdatum van is gepasseerd. In eerste instantie kwamen er voorzichtig een paar inzendingen binnen, later werden het enkele inzendingen per week. Uiteindelijk resulteerde dit in een behoorlijk groot aantal verhalen. Nu staan we voor de moeilijke keuze om te bepalen welke deelnemers in aanmerking komen voor het boek…

“Overspel, wat bezielt ze…” moet een boek worden wat je raakt. Waarom plegen mensen overspel? Wat brengt het voor een gevoelens teweeg? Hoe voel je jezelf als jij bedrogen bent? Allemaal emoties, die dit thema met zich mee brengt. Toch is er ook een humoristische noot in de verhalen of een geromantiseerde versie, fictie of non-fictie. Het is mede aan de publieksjury om een juiste keuze te maken uit de diverse inzendingen, zodat “Overspel, wat bezielt ze…” een boek wordt wat je raakt.

Dit zijn de juryleden van de publieksjury:

Christina Burgmans

In het dagelijks leven zorgt zij voor haar kinderen van 6 en 9. Daarnaast is ze op zoek naar een leuke marketingcommunicatie of office management job. Haar hobby’s zijn tennissen en hardlopen. En natuurlijk lezen. Ze wil niemand beledigen, maar volgens haar zitten er verhalen tussen die zo de prullenbak in kunnen. Over andere inzendingen is ze razend enthousiast. Het verrast haar, dat er zoveel verschillende schrijfstijlen zijn. Volgens Christina moet ‘Overspel, wat bezielt ze…’ een geweldig boek worden, als de juiste verhalen worden samengebracht.

Jacolien van Dulmen

Jacolien is docente op een onderwijsopvangvoorziening. Het leek haar erg leuk om als jurylid te fungeren. Tot nu toe is ze verrast over de verschillende schrijfstijlen en inhoud. Volgens haar kan: ‘Overspel, wat bezielt ze…’ met de juiste inhoud absoluut een mooi boek worden.

Linda Verwoerd

Linda is patroon maakster voor een op-en-top vrouwelijk dameskledingmerk van Nederlandse bodem. Haar hobby’s zijn: hardlopen, skiën, zingen én lezen. Op het moment van het voorstellen van de juryleden, had ze nog maar drie verhalen gelezen en deze vond ze nog een beetje zwaar op de hand. Naar haar idee moet het boek een mengeling worden van gedurfde, uitdagende en grappige verhalen, afgewisseld met wat serieuze kost om de mensen aan het denken te zetten. Ze beseft dat ze voor een moeilijke taak staat, om het juiste oordeel over de inzendingen te geven.

Mike Sideridis

Werkt in de horeca en heeft vanuit zijn functie al wat ‘overspel’ voorbij zien komen. Hij vindt de verhalen divers, sommige leuk om te lezen, andere om vis mee in te pakken. Wat denkt hij van het boek wat er moet gaan komen?
“Als ‘t uitkomt, ga ik ‘t zeker halen uit nieuwsgierigheid.”

Anoushka Rood

Een bezige bij, met veel interesses. Ze blogt, is recensent voor diverse websites en bladen en
vrijwilliger. Wij vroegen haar wat ze tot nu toe van de verhalen vind:
“Van wat ik zover gelezen heb, vind ik de kwaliteit boven verwachting goed.”

Volgens Anoushka zou het wel eens een boek kunnen worden waarmee we menige kunnen verrassen.

Danielle Hirschfeld

In het dagelijks leven directiesecretaresse op de afdeling personeelszaken. Haar passie ligt naast lezen ook bij zang. Zelf ooit zangeres van een band en nu eigenaar van Vocal Coaching DO-RE-MI Nesselande. Op onze vraag of ‘Overspel, wat bezielt ze…’ een mooi boek gaat worden, antwoord zij volmondig ja. Ze is enthousiast over het jureren, al heeft ze wel het gevoel dat ze in iemands leven spiekt.

Mario Spaans

Een zelfstandig ondernemer in de toegangscontrole- en autorisatie branche. Hij heeft een nuchtere kijk op de verhalen en kijkt met een kritische blik. Tot nu toe zijn de verhalen nog niet echt zijn ding, maar hij heeft ze nog niet allemaal gelezen. Op de vraag of hij het boekje zou kopen, krijgen we een eerlijk antwoord:

“Als ik het baseer op de verhalen die ik tot nu toe gelezen heb, dan niet, maar dat kan nog veranderen.”

Marian Rompis

Dit jurylid is werkzaam bij het maatschappelijk werk en zij heeft al regelmatig “overspel slachtoffers” zien langskomen. Toch is ook voor haar het beoordelen van de verhalen geen gemakkelijke opgave.

“De verhalen worden vanuit verschillende invalshoeken beleefd en geschreven, dat maakt het jureren een stuk moeilijker” zegt Marian. Toch denkt ze dat juist die wisseling van ‘slachtoffers’ en ‘daders’ het boek zo interessant maken.

Beatrijs Zijlmans

Beatrijs werkt in het dagelijks leven in een tapas bar/restaurant. Een vrolijke vrouw die geniet van wat het leven te bieden heeft en soms graag even alle verantwoording naast zich neer legt. In haar vrije tijd is ze graag bij de mensen die haar lief zijn, zoals haar vriendje, (stief) kinderen, familie en vriendinnen. De inzendingen verrassen haar. Vooral dat de contacten net zo wisselend zijn als de verhalen zelf. “Van kort naar lang, van saai geschreven tot uitermate spannend en soms zelfs verbazingwekkend” zegt ze lachend. Terug naar de homepage.

 

Geef een reactie