De aantrekkingskracht van jouw haarkleur

, , Leave a comment

Welke associaties hebben mannen bij de haarkleur van vrouwen?

vrouwen met verschillende haar kleurDat kleding de aantrekkingskracht tussen twee mensen kan beïnvloeden is bekend, maar hoe zit dat met de kleur van je haar? Welke gevoelens het vrouwelijk geslacht bij de mannen ontketenen, werd onderzocht door datingsite eDarling. De resultaten wijzen uit dat brunettes hoge ogen gooien bij vele karaktertrekken. Tegelijkertijd worden zij als preuts ingeschat. Het ‘domme blondje’ stereotype wordt weer eens bevestigd. Roodharigen zijn de winnaars met het oog op een kortstondige affaire, zwartharige diva’s geven een succesvolle indruk, maar dat in combinatie met een gebrek aan humor. De meeste dates zouden zijn weggelegd voor de brunettes onder ons…

De 371 Nederlandstalige single mannen werden bij de eDarling enquête louter haarkleuren genoemd, en toch leken ze al duidelijke vrouwentypes in hun hoofd te hebben. Beoordeelde eigenschappen als aantrekkelijkheid, trouw of seksueel experimentlustig aan de hand van haarkleur schetsen een duidelijk beeld.

De belangrijkste resultaten op een rijtje:
Vrouwen met blond haar genereren enigszins een tegenstrijdig gevoel: enerzijds naïviteit en anderzijds onweerstaanbaarheid.
Van de ondervraagde mannen wil 93,1 procent het liefst met een brunette een date.
Rood: Sluw maar niet sexy ligt zij op meerdere punten ver achter de drie meer gangbare types. Slechts 43,8 procent van de mannen associeert rood haar bij een vrouw met succes.
Zwart: Vrouwen met een zwarte coupe worden beschouwd als intelligent, trouw en bovenal succesvol.

Het gehele bericht plus tabel met onderzoeksdata is te vinden onder: www.edarling.nl

 

Leave a Reply

CAPTCHA